Copyright © All rights reserved by Pro Act Entertaiment & Ufeest Webdesign by PAE       Terms of Use | Privacy Policy

PRO ACT ARTISTS, events, management & bookings Pro Act Entertainment Erkend bureau voor private arbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest Lic. Nr.: VG 1415/BA info@proactentertainment.be   skype: proactbelgium   www.proactentertainment.be

Pro Act Entertainment is uw juiste keuze.

Pro Act Entertainment verzorgt sinds 1995 reeds

het management van vele binnen- en buitenlandse

top artiesten, deejays, bands, acts, enz...  

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in de

evenementenorganisatie kunnen wij u optimale dienstverlening garanderen aan de beste prijzen en voorwaarden.

entertainment Tel.: 03/294.50.52
Home Entertainment Management Bedrijfsfeesten PAE Music Contact

Tel.: 03/294.50.52

Sofie Thérèse Verbruggen (Antwerpen, 8 mei 1956) is een Belgische zangeres. Ze is het meest bekend onder haar artiestennaam (en tevens voornaam) Sofie. Geboren als kleindochter van opera-zangeres Mina Bollotine, werd ze vanaf haar jeugd ondergedompeld in een bad van muziek en cultuur.

Sofie werd ontdekt in 1973 in de Ontdek de ster-wedstrijd. In 1975 ging ze bij de discoformatie Trinity van Fred Beekman en Bob Baelemans zingen tot deze groep in 1978 uit elkaar ging. Een succes uit die tijd was het lied 002345709, That's my number. In 1982 scoorde ze een bescheiden hit met I Love You.

Haar carrière kwam in een stroomversnelling nadat ze de “Ontdek de Ster” tv-wedstrijd won, en samen met de op dat moment enorm populaire Belgische popband “The Pebbles” de groep “Trinity” vormde, en uiteindelijk 8 hitsingles en 2 albums uitbracht in de Benelux. In 1981 besloot ze een solocarrière te lanceren.

Datzelfde jaar nog tekende ze een contract met alweer een grote hit tot gevolg: "I Love You", één van de mooiste Belgische ballades ooit. Met het album "When Morning Comes", geproduced door haar goede vriend en jazzpianist Jack Van Poll, bevestigde Sofie haar bijzondere status als jazz-zangeres. Met het album "So Far, So Good", bewees Sofie alweer dat ze een grote variatie aan stijlen aankan, en blende ze pop, jazz, funk en soul tot een internationaal toegankelijke sound. Het album "Tell Me Something Good" kende zijn weg naar de radio’s met 2 hitsingels : The Finest en I found Lovin.

Sofie is een eerlijke artieste met een grenzeloze creativiteit. Met haar uitgebreide stembereik slaagt ze erin elk nummer op een gevoelige en persoonlijke manier te brengen, waardoor haar concerten uitzonderlijke klasse en sfeer uitstralen...


Sofie & So Four Tatyana Storm